Super handig! Onze monstertegel service. Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie

DÉ TEGELTRENDS VAN 2021

maandag 04 januari 2021

Bekijk hier de nieuwste trends: TEGELS EN TRENDS 2022

Het nieuwe jaar is begonnen dus het is tijd om de tegeltrends van 2020 op een rij te zetten.

Er zijn een aantal blijvende trends uit 2019 en voorgaande jaren die nog steeds erg populair zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal spannende nieuwe trends die we ook toe gaan lichten!

Zellige tegels (Marokkaanse tegels)

Een trend die zich in 2020 steeds meer laat zien zijn Zellige tegels. Dit zijn vaak kleurrijke vierkante tegels, maar zijn ook verkrijgbaar in diverse vormen en patronen. Deze levendige tegels vinden hun oorsprong in Marokko waardoor ze ook weleens Marokkaanse tegels worden genoemd. De authentieke Zellige tegels worden met de hand vervaardigd. De klei wordt in de juiste vorm gekneed waarna de vorm wordt uitgedroogd en wordt voorzien van de juiste kleur. Vervolgens gaan ze een houtoven in waar de tegels bakken en er prachtige kleurschakeringen ontstaan. Uiteindelijk worden de tegels op maat gekapt wat zorgt voor nóg meer karakter. Je kunt je voorstellen dat deze ambachtelijke manier van tegels maken tijdrovend is en de behoefte van de markt niet kan voorzien. Daarom zijn er namaak Zellige tegels: machinaal vervaardigde tegels die dezelfde eigenschappen en kenmerken hebben als de authentieke tegels.

Kleuraccenten in de keuken, badkamer of toilet

Het wordt steeds populairder om met kleuraccenten te werken in bijvoorbeeld de badkamer, de keuken of het toilet; spelen met kleur kan weer! Je ziet hier dus een overeenkomst met de eerder benoemde Zellige tegels, de kleurrijke Marokkaanse tegeltjes die een trend zijn in 2020. Ga jij je toilet of badkamer aanpakken in 2020? Durf de saaie vierkante tegels dan te vervangen door levendige en kleurrijke tegels in allerlei patronen!

Hexagon tegels, een opvallende vorm

Naast kleurrijke tegels zien we ook steeds meer tegels met een andere vorm als vierkant of rechthoek. Een populair voorbeeld zijn de hexagon tegels. Vaak kunnen deze tegels zowel tegen de wand als op de vloer wordt verwerkt. Zeshoekige tegels zorgen door hun vorm snel voor een unieke uitstraling van de ruimte waarin ze gebruikt worden. Gebruik de honingraat tegels bijvoorbeeld op de achterwand in de keuken of als achterwand in de badkamer. Een kleine ruimte als het toilet is ook erg geschikt voor deze tegels!

Bekijk alle hexagon vloer- en wandtegels

Metrotegels maar dan nét even anders!

In 2019 waren de metrotegels al erg populair en dit gaat in 2020 niet veranderen. Waar we normaal gesproken metrotegels zien die horizontaal geplaatst worden zien we nu steeds vaker dat deze tegels ook verticaal geplaatst worden. Een voordeel van smalle verticale tegels is dat de hoogte van de ruimte wordt geaccentueerd, je ruimte oogt dus hoger! Metrotegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, ideaal dus om een kleurrijk accent aan te brengen in jouw badkamer, keuken of toilet!

Bekijk de metrotegels serie Alchimia, bijvoorbeeld de Alchimia Glaciar.

Tegels met een metallic uitstraling

In 2020 gaan we veel metaalachtige accenten zien in het interieur. Ook in de tegels zien we deze trend terug. Tegels met een metaal look kunnen op deze manier prachtig gecombineerd worden met bijvoorbeeld bronzen of koperen accessoires en accenten.

Terrazzo tegels

Terrazzo bestaat al eeuwenlang. In 2020 gaat het zijn nieuwe doorbraak beleven nadat het in 2019 zijn herintroductie beleefde. Terrazzo tegels zijn zowel op de vloer als tegen de wand te gebruiken. We gaan de terrazzostijl niet alleen terugzien in tegels, maar bijvoorbeeld ook bij lampen, meubels en andere producten. Terrazzo tegels hebben een kleurrijk en decoratief karakter. Met deze tegels haal je een echte mediterrane sfeer in huis. De terrazzo tegels worden tegenwoordig vaak machinaal vervaardigd. Dit betekent dat het meestal keramische tegels zijn met een terrazzo-print. Dit heeft vele voordelen: keramische tegels zijn namelijk krasbestendig, kleurvast en onderhoudsvriendelijk.

Wanneer je kiest voor terrazzo tegels dan is het raadzaam deze te combineren met een rustige tegel omdat terrazzo tegels een relatief drukke uitstraling hebben.

Bekijk onze terrazzo vloer- en wandtegels

Het lijkt op visgraat, maar is het niet: Hongaarse punt

Waar de visgraat vloeren al enkele jaren erg populair zijn is er nu een patroon dat steeds meer de kop op steekt. Ook dit patroon bestaat eigenlijk al eeuwenlang en bestaat uit relatief kleine tegels met een houtprint. Het verschil: een visgraat patroon wordt gelegd met smalle rechthoekige tegels waarbij de tegels in een hoek van 90 graden tegen elkaar worden aangelegd. Een vloer in Hongaarse punt wordt gelegd met tegels waarvan de beide zijkanten zijn afgeschuind, hierdoor ontstaan in de vloer de kenmerkende V-vormen.

Omdat de Hongaarse punt tegels gemaakt zijn van keramiek kunnen deze overal in huis toegepast worden, zelfs in natte ruimtes! De tegels nemen geen vocht op en trekken niet krom, bovendien zijn ze in combinatie met vloerverwarming te gebruiken (wil je keramische tegels in de badkamer of douche gebruiken, informeer dan altijd even naar de antislipwaarde: R10 of hoger kun je op de badkamervloer gebruiken, R11 of hoger kun je in de douche gebruiken).