Op zaterdag 27 april (Koningsdag) zijn onze showrooms helaas gesloten.

De tegeltrends van 2024

2024 is een jaar vol met bijzondere tegeltrends. Sommige klassiekers keren terug of worden aangevuld door nieuwe invloeden en stijlen die het interieurlandschap stijlvol veranderen. Ben je benieuwd naar de laatste tegeltrends? Laat je inspireren door deze 8 tegeltrends van 2024! 

 

1. Warmte en design met Japandi

2024 is het jaar van de absolute doorbraak van de Japandi interieurstijl. Deze combinatie van de functionele Scandinavische stijl en abstracte Japanse vormen staat garant voor rustieke, maar toch uitdagende interieurs. De stijl is letterlijk een ontmoeting tussen twee culturen, die ook nog eens heel goed werkt! 

Kenmerkend voor de Japandi stijl is het minimalistische karakter dat we kennen van Scandinavische interieurs. De basis is sereen met neutrale tinten en natuurlijke materialen zoals steen en hout voeren de boventoon. Perfecte tegels om deze basis te leggen zijn onder meer keramische parket en natuursteenlook tegels. De Japanse interieurstijl richt zich op de schoonheid van imperfectie. Het eenvoudige decor van Japandi interieurs wordt daarom vaak aangevuld met artistieke vormen in het meubilair. 

 

 

De kracht van duurzaamheid vertaald in Japandi

De Japandi interieurstijl is meer dan een fusie van Japanse en Scandinavische elementen. De stijl vertegenwoordigt een gevoel van duurzaamheid. Het minimalistische karakter staat centraal, waardoor onnodige verspilling van materialen wordt vermeden. Naast het gebruik van natuurlijke middelen kun je ook kiezen voor duurzaam keramiek. Bij Totaaltegel.nl zijn alle keramische tegels duurzaam en wordt er gebruik gemaakt van duurzaam transport. Creëer harmonie en milieubewustzijn in je interieur met de vernieuwende Japandi stijl.

 


 

2. Houtlook tegels als wandpanelen

De natuurlijke look komt weer helemaal terug in 2024, maar dan in een nieuw jasje. Met gefreesde houtlook tegels wordt de focus veel meer gelegd op de wand. De kenmerkende uitstraling is geschikt voor elke woonruimte, van keuken tot badkamer en woonkamer. De look is voornamelijk populair in douchewanden of als accent bij een kookeiland.

Gefreesde houtlook tegels zijn niet te linken aan een specifieke interieurstijl. Het mooie van deze nieuwe trend is de brede toepasbaarheid. De gedetailleerde houtlook kan gebruikt worden in zowel moderne als klassieke interieurstijlen. Het is makkelijk te combineren met betonlook vloertegels om een modern interieur te voorzien van een industrieel randje is mogelijk, maar je kunt ook een oase van rust creëeren met de combi houtlook en travertin look tegels.

 

 

Prachtige accenten in én rondom huis

Het natuurlijke karakter van gefreesde houtlook tegels is niet alleen geschikt voor in huis. De prachtige keramische stroken komen in 2024 ook massaal terug in tuinen. Wil je het zomerseizoen van 2024 jouw zithoek het middelpunt van de tuin maken? Dan zijn de houtlook tegelstroken perfect om de juiste accenten te leggen. Dit jaar wordt deze houtlook veelal gecombineerd met travertin look terrastegels. Deze elegante combinatie geeft een heerlijk meditteraan gevoel met een subtiele robuuste uitstraling.

 


 

 

3. Prachtige accenten met gekleurde wandtegels

Niets mooier dan een woonkamer of keuken waarin de huiselijkheid als het ware van de muren springt! Een van de trends van 2024 is om gekleurde accenten aan te brengen in het interieur met gekleurde wandtegels. Het is een knipoog naar de oudere retrostijlen, maar dan met meer nuance. Het kleurenspectrum in het hedendaagse keramiek is oneindig. Geen enkele stijl is meer ondenkbaar: 2024 is het jaar van nieuwe en unieke kleurcombinaties!

Veel terugkomende kleurcombinaties zijn unikleuren met uitgesproken felle kleuren of juist pasteltinten. Er kan onder meer gecombineerd worden met betonlook vloeren en houtlook vloeren. Zelfs met uiteenlopende voegkleuren kun je in 2024 invloed uitoefenen op eenduidigheid of juist contrast.

 

 

Uiteenlopende vormen als absolute eyecatcher

Het zijn niet alleen de kleuren die in 2024 hun stempel drukken. Fleurige kleuren worden ook gecombineerd met aparte vormen en verschillende formaten. Voorbeelden van verschillende vormen zijn onder meer hexagon tegels, visschub tegels en mozaïektegels. Populair is hexagon in de sanitaire ruimtes. De bijzondere zeshoekige vorm zorgt voor een unieke honingraatmotief dat een speelse twist geeft aan elke ruimte.

 


 

 

4. Het wellness gevoel in je eigen badkamer

Spa, wellness en hotel chic grijpen om zich heen in 2024. Het luxe elan van deze stijl wordt gekenmerkt door de uitstraling van natuursteen. Een veelgekozen basis voor deze elegante badkamerstijl wordt meestal verwezenlijkt met marmerlook vloertegels en marmerlook wandtegels. Het gevoel van luxe omringt je door de prachtige marmeraderen die elk een geheel eigen stijl hebben.

De sfeer van totaal comfort komt in 2024 de badkamer ingeslopen. Met een badkamer in wellness stijl creëer je in je eigen huis een heerlijke oase van rust en kun je volledig ontspannen in een chique omgeving. 

 

 

Goud en brons als chique finishing touch

Het luxe wellness gevoel kan op verschillende manieren gecreëerd worden. Net als in 2023 is ook dit jaar goud, roségoud en brons nog steeds niet weg te denken in een wellness badkamer. Dit kan geaccentuurd worden met sanitair in deze kleuren, zoals kranen. Gouden wandtegels zijn nog steeds een prachtige optie voor gedetailleerde en stijlvolle patronen op de wand of vloer. De combi marmer en goud blijft tijdloos én trendy!

 


 

 

5. Uniek design met keramische wastafels

De trend van keramische wastafels is bezig om de badkamerindustrie langzaam te veroveren en 2024 lijkt het jaar van de absolute doorbraak te worden. Het sterke krasvaste materiaal wordt bij Totaaltegel.nl helemaal naar wens vervaardigd, zodat elke keramische wastafel volledig uniek is. Het is dus mogelijk, om volledig gepersonaliseerd jouw droomwastafel te ontwerpen die mooi aansluit bij de stijl die je voor ogen hebt!

Een wastafel op maat geeft je de mogelijkheid om geheel naar wens een design te ontwerpen. En dat in allerlei verschillende stijlen en kleuren. Daarmee word jij zelf de trendsetter!

 

 

Keramische wastafels voor elke interieurstijl

Keramische wastafels kunnen gemaakt worden van elke keramische look. Hierdoor ontstaat een breed stijlenpallet waarin deze wastafels tot uiting kunnen komen. Wil je graag een industriële badkamer? Dan kan een strak ontwerp met een betonlook perfect uitkomst bieden voor de uitstraling die je zoekt. Hetzelfde geld voor klassieke badkamers: met een zeer breed assortiment van marmerlooks en andere natuursteenlooks kunnen we stijlvolle designs realiseren die naadloos aansluiten op de klassieke stijlen!

 


 

 

6. Unikleuren

Essentieel voor deze interieurtrend is het combineren van diverse toepassingen van dezelfde materialen. Kies bijvoorbeeld voor verschillende formaten betonlook tegels, zoals slabs op de vloer en weer kleinere formaten tegen je wand of andersom. De interieurstijl is futuristisch en heeft een hoog urban gehalte. Zorg daarom juist voor niet te veel tierlantijntjes met andere tegeltjes, maar hou het strak en rechtlijnig. Juist het gebruik van uni kleuren (dezelfde tinten) houdt deze look intact.

 

 

Back to brutalism

De betonlook is ontzettend divers en in een brutalistisch interieurdesign is er ook volop ruimte om te spelen met de verschillende oppervlaktebewerkingen. Mix matte betonlook tegels met reliëf om de basis wat meer body te geven en laat de uni kleuren floreren. Je interieur vormt met deze stijl een robuuste, maar toch elegante eenheid die genoeg ruimte over laat om te werken met toffe accessoires om je interieur helemaal af te maken!

 


 

7. De magie van Marokkaanse tegels

De ambachtelijke productie van Marokkaanse tegels wordt van oudsher gedaan door mediterrane kunstenaars. Tegenwoordig worden deze prachtige handvorm tegels vervaardigd in fabrieken en is het kleurenpalet veel uitgebreider dan vroeger. Het exotische uiterlijk van deze bijzondere tegeltjes is weer helemaal terug in 2024! Benieuwd hoe je je eigen interieur kunt voorzien van deze speciale uitstraling? Laat je inspireren door de foto's.

Marokkaanse tegels worden vaak toegpast in keukens, badkamers en zelfs in de woonkamer. Het interieur krijgt hiermee een prachtig herkenbaar mediterraan vleugje. 

 

 

Levendig én duurzaam

Marokkaanse tegels zijn niet alleen aantrekkelijke vanwege het esthetische uiterlijk. Ze zijn ook erg eenvoudig te onderhouden en vriendelijk voor het milieu. Als je streeft naar een interieur met een artistiek tintje en een duurzaam karakter zijn Marokkaanse tegels een absolute aanrader. Geef je interieur net dat beetje extra met het uitgebreide geschakeerde universum van Marokkaanse tegels. Een avontuurlijke stijl gegarandeerd!

 


Jouw trend gevonden? Laat je inspireren en adviseren in onze showrooms!

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met dé trends van het aankomende jaar. Maak van 2024 jouw interieurjaar. Kun je geen genoeg krijg van de nieuwe tegeltrends? Plan een bezoekje aan onze showroom en laat je inspireren!

Vragen? Neem contact op!

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.