Nieuwe tegeltrends voor 2018

dinsdag 10 oktober 2017

Ruim 2 weken geleden bezochten wij de beurzen in Italië om nieuwe trends en ontwikkelingen voor 2018 in de tegelbranche te spotten. 

Keramische tegels zijn machinaal vervaardigd en voorzien van computer gemaakte prints. Hierdoor zijn er ondenkbaar veel kleuren en motieven te krijgen. In deze blog vertellen we meer over de trends & ontwikkelingen die we gezien hebben voor 2018.
 

Keramische tegels met gedetailleerde prints

De ontwikkelingen op het gebied van keramiek gaan razendsnel en de prints worden dan ook steeds mooier en gedetailleerder. Onder andere de natuursteen imitaties komen hierdoor beter tot hun recht. Qua prints zien we veel betonlook tegels en natuursteen imitaties zoals Kwartsiet, Leisteen en Belgische Hardsteen. Het voordeel van keramiek ten opzichte van natuursteen is het onderhoudsgemak. Een natuursteen tegel is vaak gevoeliger voor krassen en vlekken, dit is bij een keramische tegel niet het geval. We zien veel klanten die specifiek kiezen voor natuursteen vanwege de uitstraling. In onze showroom kunnen we heel goed het verschil laten zien tussen natuursteen en keramiek
 

Grote afmetingen vloertegels en terrastegels

De afmeting 60x60 blijft populair omdat het een gangbare maatvoering is: passend bij vrijwel ieder woonoppervlak en betaalbaar. Een trend is grote afmetingen keramische tegels. Op de beurzen zagen we voor zowel binnen als buiten veel grote afmetingen: 80x80, 90x90 en 100x100 cm. Wij adviseren klanten om te kijken naar de ruimte en het oppervlak en op basis daarvan een keuze te maken voor een afmeting. 
 

Speelse patchwork tegeltjes

Een trend die we op de beurs veel voorbij zagen komen waren de kleine 'patchwork' tegeltjes (keramiek) in de afmeting 15x15 en 20x20 cm. Deze tegeltjes zorgen voor een speels geheel vanwege de leuke kleurtjes en motiefjes. Een tikkeltje gewaagd voor sommigen, maar uniek is het zeker! Deze tegeltjes worden vaak gelegd in kleine ruimtes zoals een toilet of hal. Ook worden ze veel toegepast tegen een keukenwand, badkamerwand of douchewand. De tegeltjes kunnen een beetje vergeleken worden met Portugese cementtegels. Het voordeel van deze 'patchwork' tegeltjes is dat ze niet gevoelig zijn voor krassen en vlekken en daardoor heel gemakkelijk in onderhoud zijn. Portugese tegels worden ook wel cementtegels genoemd, ze hebben een authentieke uitstraling maar zijn wel poreuzer en minder slijtvast dan een keramisch tegel. 
 

Stijlvolle Marmer Imitaties 

Op de beurzen zien we veel stijlvolle Marmer imitaties. Bekende Marmersoorten met prachtige kleurschakeringen zoals Nero Marquina, Bianco Carrara en Crema Marfil worden heel mooi nagebootst. Marmer zorgt voor een luxe uitstraling en zien we daardoor veel terug in winkels en grote statige panden. De beurs laat zien dat de Marmerlook ook prachtig en stijlvol is voor in huis. De Marmer Look zagen we de laatste tijd ook veel terugkomen in accessoires. 
 

Warme houtlook tegels voor binnen en buiten

De houtlook tegels voor zowel binnen als buiten zijn op de beurzen weer overal zichtbaar. Na de komst van de keramische tegel werd al gauw de houtlook tegel geïntroduceerd. Een van de grote voordelen is dat een keramische houtlook tegel onderhoudsvrij is. Doordat de prints steeds mooier en echter worden, blijft de houtlook tegel ontzettend gewild. Het verschil is nauwelijks zichtbaar, ook zijn de tegels voorzien van houtnerven met een ‘natural touch’ wat de beleving nóg beter maakt. De houtlook tegel werd in eerste instantie voornamelijk binnen toegepast, maar we zien het nu ook overal buiten terugkomen. Een mooie selectie is dan ook onmisbaar in ons assortiment!
beurs tegels
houtlook tegels beurs
portugese tegels op beurs
portugese tegels op beurs
idee portugese tegels
idee portugese tegels op beurs
houtlook tegels beurs
houtlook tegels beurs
tegels beurs italie
beurs tegels
houtlook tegels beurs
portugese tegels op beurs
portugese tegels op beurs
idee portugese tegels
idee portugese tegels op beurs
houtlook tegels beurs
houtlook tegels beurs
tegels beurs italie