Onze showrooms zijn op 2pinksterdag geopend van 10:00 - 15:00u!

R waarde

De R waarde ofwel antislipwaarde is een waarde die ontzettend belangrijk is tijdens het uitkiezen van de juiste tegel. De r waarde van een tegel geeft namelijk aan hoe hoog de antislipwaarde van de tegel is. Tegels kunnen een r waarde hebben van R9 tot en met R13.

r waarde - antislipwaarde

 

Antislipwaarde R9

De antislipwaarde R9 kan worden toegepast in droge ruimtes. De tegel heeft weinig stroefheid en is hierdoor makkelijk schoon te maken. Ideaal in bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer. Hier wordt de vloer intensief gebruikt. Let er wel op dat de tegels glad worden als er vocht op geknoeid wordt.

R10 antislip

Antislipwaarde R10 kan naast in droge ruimtes naar onze eigen ervaring ook prima gebruikt worden in bijvoorbeeld de badkamer en zelfs in de douche. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze tegel een beetje glad blijft. De tegel is echter voldoende stroef om optimaal te kunnen genieten van de badkamer. Het voordeel van tegels met antislipwaarde R10 ten opzichte van R11 is dat de tegels eenvoudiger schoon te maken zijn. Erg fijn in een ruimte die intensief gebruikt wordt!

Antislip tegels R11

Antislipwaarde R11 raden wij aan te gebruiken in natte ruimtes waarbij het uitglij gevaar zo veel als mogelijk beperkt moet worden. Deze R11 antislip tegels worden ook veel toegepast rondom zwembad randtegels en tegels in de tuin waar de veiligheid natuurlijk voorop staat. Voor een stukje extra zekerheid kun je deze tegels toepassen in de doucheruimte en op de badkamer, de kans op uitglijden wordt hiermee verkleind tot een minimum. Let er wel op dat deze antislip tegels r11 over het algemeen minder makkelijk schoon te maken zijn dan R10 tegels.

R waarde R12 en R13

Antislipwaarde R12 en R13 wordt meestal toegepast in natte productieruimtes of in vette (industriële) ruimtes. Over het algemeen heb je deze tegels als particulier niet nodig.