Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Handelskwaliteit

Naast A-kwaliteit tegels heeft Totaaltegel ook enkele tegels in het assortiment met de kwaliteitsklasse “handelskwaliteit”. Het belangrijkste kenmerk van handelskwaliteit tegels is dat ze niet voldoen aan de strenge normen die gesteld worden aan A-kwaliteit tegels. De kwaliteitseisen aan keramische tegels zijn namelijk zó hoog dat een kleine afwijking hiervan al een reden is voor de fabrikant om de tegel af te keuren. Deze tegels mogen dan niet meer als A-kwaliteit verkocht worden.

Mogelijke afwijkingen

Bij tegels van handelskwaliteit kan er sprake zijn van lichte beschadigingen aan de rand of aan het oppervlak van tegels, minimale maatafwijkingen of lichte kleurverschillen tussen de tegels.

Verwerken van handelskwaliteit tegels

Bij het verwerken van handelskwaliteit tegels is het aan te raden om tegels uit verschillende verpakkingen door elkaar te mengen tijdens de verwerking. Het is altijd mogelijk dat er gebroken tegels in een pakket zitten. Wij adviseren bij handelskwaliteit tegels om ca. 10% extra tegels te bestellen om eventueel tegels die niet bruikbaar zijn op te vangen, zo kom je nooit tekort.

LET OP: op tegels van handelskwaliteit geldt geen garantie en is geen reclamatie mogelijk.