Corona-update 12-01-2021
Wij zijn helaas genoodzaakt onze showrooms te sluiten t/m 9 februari 2021. We zijn deze periode wel bereikbaar. Bekijk hier de aangepaste bereikbaarheid en afhaalmogelijkheden

Tegelvloer kopen? Dit is er allemaal mogelijk!

Tegelvloeren zijn er in allerlei soorten, materialen en stijlen. Voor elke inrichting of woonstijl is wel een passende tegelvloer te vinden. Soms vindt men het aanbod zo groot dat men door de bomen het bos niet meer ziet. We proberen je door middel van deze pagina te informeren over de verschillende mogelijkheden die er zijn wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een tegelvloer!

Keramische tegelvloer

Tegenwoordig worden veel tegels gemaakt van keramiek. Waar we vroeger vooral veel vraag naar natuursteen tegels zagen verschuift dit tegenwoordig steeds meer naar keramiek. Deze keramische vloertegels worden gemaakt in fabrieken. Hier wordt een mengsel van onder andere zand en klei op zeer hoge temperatuur gebakken in grote ovens. De tegels worden voorzien van een beschermende toplaag waardoor ze uiterst slijtbestendig zijn. Een keramische tegelvloer kan veel verschillende looks hebben. De look wordt bepaald door de print (en de structuur van de toplaag) van de tegel. Zo zijn er onder andere tegelvloeren van keramiek met het uiterlijk van leisteen, beton, hardsteen en hout. Ze behouden dit uiterlijk jarenlang; een tegelvloer van keramiek is namelijk krasbestendig (met uitzondering van gepolijste tegels), niet gevoelig voor vlekken en kleurvast.

Bekijk alle keramische vloertegels

Tegelvloer betonlook

Industrieel, modern en strak. Dit zijn drie termen die je zou kunnen toekennen aan een betonlook tegelvloer. Zoals de naam al zegt hebben deze tegels het uiterlijk van beton. Ze zijn meestal te verkrijgen in licht- tot donkergrijze en grijsbeige tinten met hierin de karakteristieke “vegen” zoals je ziet in gegoten betonnen vloeren. Betonlook tegelvloeren zijn erg populair, ons aanbod hierin is dus erg uitgebreid. Dit betekent dat we deze tegels in vrijwel alle maatvoeringen kunnen aanbieden, van 20x20 tot 120x120 cm. Wil je een betonnen gietvloer zo goed mogelijk imiteren? Ga dan voor zo groot mogelijke tegels in combinatie met een smalle voeg. Een betonnen vloer kan kwetsbaar zijn voor vlekken en krassen, bij vloertegels betonlook van keramiek hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Bekijk alle betonlook vloertegels

Speelse touch door een Portugese tegelvloer

Zorg voor een speelse en unieke uitstraling van bijvoorbeeld je hal met een leuke Portugese tegelvloer. Wanneer we het over Portugese vloertegels hebben, dan bedoelen we kleine tegels met vaak kleurrijke motiefjes die meestal in een patroon gelegd kunnen worden. Ze worden vaak toegepast in kleine oppervlaktes omdat de patronen in grote oppervlakken al snel druk kunnen ogen. Een tegelvoer van Portugese tegels kan gemaakt zijn van keramiek of cement.

Bekijk alle Portugese vloertegels

Tegelvloer houtlook

Houten vloeren worden al jarenlang over de hele wereld toegepast. Een houten vloer straalt warmte uit en is een belangrijke stijlbepaler in huis. Misschien vind jij een houten vloer ook prachtig maar zie je er ook de nadelen van in. Denk aan slijtage, krasgevoeligheid en vlekgevoeligheid. Bovendien kan het lastig zijn om een houten vloer te combineren met vloerverwarming. Dan hebben wij misschien dé oplossing: een houtlook tegelvloer van keramiek! Een tegelvloer met houtlook bestaat uit losse keramische tegels. Deze tegels hebben een print en voelbare structuur die hout nabootsen. De prints van houtlook tegels zijn tegenwoordig haast niet meer van echt hout te onderscheiden.

Groot voordeel van deze houtlook tegels is dat ze in tegenstelling tot een houten vloer wél jarenlang als nieuw blijven, zonder moeite. Het enige wat je af en toe moet doen is de vloer stofzuigen en dweilen. Een tegelvloer houtlook is namelijk krasbestendig, vlekbestendig, kleurvast en ideaal te combineren met vloerverwarming.

Bekijk alle houtlook vloertegels 

Tegelvloer natuursteen

Naast alle keramische tegels zijn er natuurlijk nog altijd de bekende en veel toegepaste natuursteen tegelvloeren. Prachtig authentiek en met een eigen unieke uitstraling. Een tegelvloer van natuursteen vergt wat meer onderhoud dan een keramische tegelvloer, maar hier staat tegenover dat geen enkele vloer hetzelfde is. Een dergelijke vloer leeft namelijk met je mee, hij is dus nooit saai!

Er zijn verschillende natuursteensoorten waarvan wij tegels verkopen voor een natuursteen tegelvloer. Elke soort heeft zijn eigen eigenschappen en daarmee voor- en nadelen. Enkele natuursteen vloertegels die wij verkopen zijn leisteen, hardsteen, travertin en graniet.

Bekijk alle natuursteen vloertegels

Tegelvloer kopen

Een tegelvloer kopen? Bij ons zul je altijd slagen! Wij hebben twee showrooms waar wij je de mooiste natuursteen tegels en de beste Italiaanse merken van keramische tegels kunnen laten zien. Je bent daarom van harte uitgenodigd in een van onze showrooms in Hegelsom of Vianen. Onze adviseurs helpen je graag met het vinden van de perfecte tegelvloer die voldoet aan al jouw wensen. Wil jij je eerst online oriënteren voordat je de auto in stapt? Dat snappen we. Van producten die wij op voorraad hebben kun je een monsterstuk aanvragen. Je ontvangt thuis dan een monsterstuk van ongeveer 10x10 cm. Hier vind je een overzicht van alle monsterproducten die wij aanbieden.

Bekijk alle vloertegels

Hulp nodig bij het kiezen van een vloer? Maak dan een afspraak!

Voorkeursdag(en)

* Verplichte velden.
Wij proberen je (aan)vraag op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.

Visgraat vloer showroom Vianen