Superhandig: onze monstertegelservice! Bestel tot maximaal 4 gratis monsterstukken. Meer informatie!

Tegels kopen, waarom is een goede tegelzetter belangrijk?

De keuze is gemaakt. Je hebt de perfecte tegel voor je badkamer, woonkamer of keuken gevonden en kunt niet wachten om te beginnen met het aanleggen van je vloertegels!

En daar komt het volgende vraagstuk om de hoek kijken: waarom is een goede tegelzetter belangrijk? Een super mooie vloertegel kopen voor in je interieur is meer dan de tegel alleen. Heel belangrijk is ook hóe de tegels gelegd worden. In dit artikel lees je waarom een goede tegelzetter essentieel is om jouw woning de uitstraling te geven die het verdient. Want je kunt nog zo’n goede en mooie tegels kopen, maar als je een slechte tegelzetter hebt…

Leestijd 2 minuten

Invoegen legwerk tegels
Tegels leggen

Zoek je tegelzetter dicht bij huis

Als je op zoek bent naar een goede tegelzetter is het vaak heel effectief om eens door je eigen netwerk te spitten. Je hebt vast wel vrienden, buren, familie of andere bekenden die ervaringen hebben met tegelzetters. Neem hun aanbevelingen altijd mee in je beslissing, want wie geeft er betrouwbaarder advies dan je eigen naasten? Daarnaast kun je goede kundige tegelzetters herkennen aan een SGAT-erkenning, dus check dit altijd vooraf.

Het is namelijk heel belangrijk dat je vloertegels op een kundige manier gelegd worden en dit is niet altijd even makkelijk. Bepaalde tegels hebben speciale aandacht nodig of ze dienen zeer voorzichtig behandeld te worden. Het is in veel gevallen écht vakwerk.

 

Vakmanschap

Hoelang is een tegelzetter bezig?

Doorgaans kan een tegelzetter ongeveer 17 tot 20 m² per dag leggen. Er zijn wel verschillende factoren die invloed hebben op de snelheid van het leggen. Dit kan te maken hebben met het soort: natuursteen vloertegels hebben bijvoorbeeld meer zorg en aandacht nodig dan keramische vloertegels. Dit geldt ook voor het formaat van tegels. Grote tegels kunnen fors en lomp zijn en daardoor moeilijker te leggen zijn dan kleine tegels.

Daarnaast heeft de ruimte waarin de vloertegels gelegd moeten worden veel invloed op het proces. Als deze ruimte veel hoeken en nissen heeft vergt dit meer zaag- en meetwerk, wat natuurlijk ook extra tijd kost.

 

Wat kost een tegelzetter?

Het is lastig om een specifieke prijs aan de diensten van een tegelzetter te hangen. De kosten hangen af van verschillende factoren. Dit zijn onder andere de complexiteit van het legpatroon, het formaat en het materiaal van de tegel, de ondergrond, de materiaal- en gereedschapskosten en de grootte van het oppervlak.

Het is handig om een combideal te sluiten met de partij waarbij je uiteindelijk je vloer koopt. Op voorhand kunnen er afspraken worden gemaakt over de kosten en daarnaast werken deze tegelzetters met voor hen zeer bekende producten, waardoor kwaliteit geleverd wordt en garantie wordt gewaarborgd.

 

Kundig legverband

Advies en informatie over tegelzetters

Wil je meer advies of informatie over tegelzetters? Dan is het raadzaam om je eens te laten adviseren bij een van onze showrooms. Hier kunnen medewerkers je verder helpen en ook gericht advies geven over de verschillende soorten vloertegels. Laat je informeren door professionals, dit levert uiteindelijk het beste resultaat op voor je vloer!